Texels Kookboek - Oosterse perensalade met quorn en pistachenootjes

Ingrediënten
250 gr quorn 2 kleine sinaasappels 50 gr krenten 50 gr pistachenootjes
2 stevige sappige peren 2 el sojasaus 2 el sesamolie 2 el citroensap
1 el witte wijnazijn 1 theelepel honing cayennepeper 1 el sesamzaadjes
1 bosje kervel

Hulpmiddelen
snijplank koksmes bekken 2x schilmesje koekepan of wok

Voorbereiding

Bereiding

Snijd de quorn in blokjes en meng deze in een kom met de sojasaus, het sap van 1 sinaasappel en 1 eetlepel sesamolie. Laat dit een kwartiertje intrekken.

Meng de krenten met 1 eetlepel citroensap, de witte wijnazijn, de honing en een snufje cayennepeper.

Schil de peren en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in drieën. Laat de quorn uitlekken.

Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en roerbak de gemarineerde quornblokjes hierin met de sesamzaadjes goudbruin.

Meng de stukjes peer met het overgebleven citroen- en sinaasappelsap (van één sinasappel) en bestrooi met de krenten. Schep de salade op een schaal en leg de warme quornblokjes erop.

Bestrooi het geheel met de pistachenootjes en garneer met een takje kervel

Serveertip

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 25 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!